Ana içeriğe atla

DERS DIŞI ETKİNLİK SAYFA 127 LİSE COĞRAFYA 12.SINIF KİTABI

DERS DIŞI ETKİNLİK SAYFA 127 LİSE COĞRAFYA 12.SINIF KİTABI
1.Bölgesel kalkınma planlarını uygulayan bir yönetici olsaydınız, ülkemizin nereleri için ne tür kalkınma planları uygulardınız? Düşüncelerinizi çeşitli kaynaklardan da faydalanarak bir rapor haline getiriniz hazırladığınız raporu sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

VAR OLAN VE PLANLANAN PROJELERİN OLDUĞU YERLERİ TERCİH EDERDİK. BUNUN DIŞINDA EKONOMİK KALKINMA POTANSİYELİ OLAN VE KALKINAMAMIŞ ALANLAR İÇİN PROJELER UYGULARDIK.
ÖRNEK VERMEK GEREKİRSE KASTAMONU-SİNOP-ÇANKIRI'NIN BULUNDUĞU ALANDA EKONOMİK KALKINMA POTANSİYELİ VARDIR. BU ALANLARA YAPILACAK YATIRIMLARI DESTEKLEMEK AMACIYLA BAŞTA ALTYAPI VE EĞİTİM OLMAK ÜZERE BU BÖLGELERE YAPILACAK PROJELERİ TEŞVİKLERLE DESTEKLERDİK. KALKINMA PROJEMİZ TARIM, HAYVANCILIK VE EKO TURİZMİN GELİŞİMİ ÜZERİNE OLABİLİR.

2.Yakın çevrenizin kalkınabilmesi için örnek bir kalkınma planı hazırlayınız. Bu planda hangi sektörlerin gelişmesini öncelik verirdiniz? Çalışmanızı bir rapor hâline getirerek arkadaşlarınızla paylaşınız.

YAKIN ÇEVREMİZDEKİ DOĞAL KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİNİ SAĞLAYACAK VE YAKIN ÇEVREMİZDEKİ SANAYİ TESİSLERİ İLE İLİŞKİLİ KALKINMA PLANLARI UYGULARDIK. BUNA GÖRE BU SORUYU CEVAPLAYABİLİRİZ.



Çeşitli kaynaklardan yararlanarak DAP, DOKAP, GAP, ZBK ve Yeşilırmak Havza Gelişim Projelerinin uygulama ve faaliyet alanları ve bu projeler ile ulaşılmak istenen hedefleri araştırınız. Araştırmalarınızın sonuçlarını sınıf panosunda sergiledikten sonra ürün dosyanıza yerleştiriniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DERS DIŞI ETKİNLİK SAYFA 128 DIŞ KUVVETLER KAVRAM HARİTASI LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI

DERS DIŞI ETKİNLİK SAYFA 128 DIŞ KUVVETLER KAVRAM HARİTASI LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI Aşağıdaki kavramları uygun yerlere yazarak kavram haritasını tamamlayınız. Akarsu, dalgalar, rüzgârlar, barkan, kumullar, kaynak, falez, debi, rejim, rejimi düzensizdir, kanyon vadi, dolin, yatık yamaçlı vadi, akarsu yatağı, vadi, karstik şekiller, çentik vadi, boğaz vadi, sarkıt, dikit, polye, uvala.

ETKİNLİK SAYFA 123 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI

ETKİNLİK SAYFA 123 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI Sıcaklığın düşük olduğu bölgelerde yağan karlar donarak birikir. Bu karlara toktağan kar (kalıcı kar) denir. Toktağan karın başladığı yüksekliğe toktağan kar sınırı adı verilir. Yandaki şekilde toktağan kar sınırının Ekvator’dan kutuplara doğru değişimi görülmektedir. Buna göre toktağan kar sınırı Ekvator’dan kutuplara doğru nasıl bir değişim göstermektedir? Bu değişimin sebepleri nelerdir? Daimi kar sınırının yükseltisi Ekvatordan kutuplara doğru azalır. Ekvatorda 5500 m olan sınır,  Sınır kutuplarda ve kutplara yakın alanlarda enleme bağlı olarak sıcaklığın azalmasında dolayı deniz seviyesine “0 metreye” yakındır. Bu sınır Enlem ve iklim özelliklerine bağlı olarak değişir. Ekvatordan kutuplara doğru sıcaklığın azalması sonucu daimi kar sınırı aşağı doğru inmektedir.

Türkiye’nin Dağları ETKİNLİK SAYFA 158 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI

Türkiye’nin Dağları ETKİNLİK SAYFA 158 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI Tabloda yer alan dağları Türkiye fiziki haritasından yararlanarak aşağıdaki haritaya yerleştiriniz. Kuzey Anadolu Dağları Yıldız Bolu Ilgaz Küre Köroğlu Canik Giresun Rize Kaçkar Yalnızçam Mescit Çimen Kop Güney Anadolu Dağları Akdağlar Bey Dağları Geyik Bolkar Aladağlar Tahtalı Binboğa Nur Karacadağ Doğu Anadolu Dağları Mercan Karasu-Aras Şerafettin İhtiyarşahap Nemrut Süphan Tendürek Ağrı Batı Anadolu Dağları Koru Işıklar Uludağ Murat Kaz Madra Yunt Aydın Menteşe İç Anadolu Dağları Sündiken Emir Sultan Hınzır Tecer Elmadağ Karadağ Karacadağ Hasandağ Melendiz Erciyes Dağı