Ana içeriğe atla

Performans Ödevi SAYFA 33 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI

Performans Ödevi SAYFA 33 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI
Hazırlama süresi: 1 hafta
Performans Ödevi: Sizden İnternet’te CBS uygulaması yapan bir kuruluşun hazırladığı CBS uygulamasını incelemeniz isteniyor.
Çalışmayı yaparken; www.ibb.gov.tr veya http://kentrehberi.ibb.gov.tr adresine girerek İstanbul şehir planını mercek butonunu kullanarak büyütünüz. Bu işlemi birkaç defa devam ettiriniz. Büyüttüğünüz her sayfayı ayrı ayrı kaydediniz. Bu işlemi cadde ve sokakların gösterildiği mahalle planlarını elde edinceye kadar devam ettiriniz. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra elde ettiğiniz görüntüleri küçük ölçekten büyük ölçeğe doğru sıralayınız. Planın ölçeği büyüdükçe elde ettiğinin ayrıntıları not ediniz. Uygulama sonunda;
•Planlarda kaç farklı unsur tespit ettiniz?
•Planlarda arasında ne gibi farklılıklar gördünüz?
•Oluşturulmuş olan bu CBS uygulaması günlük hayatımızda ne gibi kolaylıklar sağlar?
•Buna benzer bir uygulama yapma imkanız olursa hangi amaçla nasıl bir uygulama yapardınız?
•Uygulamanızda hangi verileri kullanırsınız?
Çalışmanızı, yukarıdaki soruları cevaplayarak rapor hâline getiriniz ve ürün dosyanıza yerleştiriniz.
Değerlendirme: Çalışmanız, önerilen sitedeki haritaları ayrı ayrı incelemenize, bu haritaları farklı ölçeklere göre kaydedip aralarındaki farkları ifade etmenize ve çalışmayı zamanında teslim etmenize göre değerlendirilecektir.

Öz Değerlendirme Formu
Aşağıda Öz Değerlendirme formu verilmiştir. Performans ödevinizi yaptıktan sonra formda yer alan ifadelerden çalışmanızı en doğru şekilde yansıtan seçeneği işaretleyiniz.

İFADELER-DERECELER
Evet-Kısmen-Hayır
Yönerge doğrultusunda hareket ettim.
Yönergede verilen İnternet adreslerine ulaştım.
Verilen adreslerdeki haritaları ayrı ayrı kaydettim.
Haritalardaki farklılıkları belirledim.
Ölçeğin değişmesiyle haritadaki ayrıntıların da değiştiğini gözlemledim.
Çalışmamı yaparken arkadaşlarımdan yardım aldım.
Yöneltilen soruları eksiksiz cevapladım.
Zamanımı doğru kullandım.
CBS’nin nasıl çalıştığını öğrendim.
CBS’nin hangi kolaylıklar sağladığını öğrendim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DERS DIŞI ETKİNLİK SAYFA 128 DIŞ KUVVETLER KAVRAM HARİTASI LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI

DERS DIŞI ETKİNLİK SAYFA 128 DIŞ KUVVETLER KAVRAM HARİTASI LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI Aşağıdaki kavramları uygun yerlere yazarak kavram haritasını tamamlayınız. Akarsu, dalgalar, rüzgârlar, barkan, kumullar, kaynak, falez, debi, rejim, rejimi düzensizdir, kanyon vadi, dolin, yatık yamaçlı vadi, akarsu yatağı, vadi, karstik şekiller, çentik vadi, boğaz vadi, sarkıt, dikit, polye, uvala.

ETKİNLİK SAYFA 123 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI

ETKİNLİK SAYFA 123 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI Sıcaklığın düşük olduğu bölgelerde yağan karlar donarak birikir. Bu karlara toktağan kar (kalıcı kar) denir. Toktağan karın başladığı yüksekliğe toktağan kar sınırı adı verilir. Yandaki şekilde toktağan kar sınırının Ekvator’dan kutuplara doğru değişimi görülmektedir. Buna göre toktağan kar sınırı Ekvator’dan kutuplara doğru nasıl bir değişim göstermektedir? Bu değişimin sebepleri nelerdir? Daimi kar sınırının yükseltisi Ekvatordan kutuplara doğru azalır. Ekvatorda 5500 m olan sınır,  Sınır kutuplarda ve kutplara yakın alanlarda enleme bağlı olarak sıcaklığın azalmasında dolayı deniz seviyesine “0 metreye” yakındır. Bu sınır Enlem ve iklim özelliklerine bağlı olarak değişir. Ekvatordan kutuplara doğru sıcaklığın azalması sonucu daimi kar sınırı aşağı doğru inmektedir.

Türkiye’nin Dağları ETKİNLİK SAYFA 158 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI

Türkiye’nin Dağları ETKİNLİK SAYFA 158 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI Tabloda yer alan dağları Türkiye fiziki haritasından yararlanarak aşağıdaki haritaya yerleştiriniz. Kuzey Anadolu Dağları Yıldız Bolu Ilgaz Küre Köroğlu Canik Giresun Rize Kaçkar Yalnızçam Mescit Çimen Kop Güney Anadolu Dağları Akdağlar Bey Dağları Geyik Bolkar Aladağlar Tahtalı Binboğa Nur Karacadağ Doğu Anadolu Dağları Mercan Karasu-Aras Şerafettin İhtiyarşahap Nemrut Süphan Tendürek Ağrı Batı Anadolu Dağları Koru Işıklar Uludağ Murat Kaz Madra Yunt Aydın Menteşe İç Anadolu Dağları Sündiken Emir Sultan Hınzır Tecer Elmadağ Karadağ Karacadağ Hasandağ Melendiz Erciyes Dağı