Ana içeriğe atla

ETKİNLİK SAYFA 58 YENİ BULMACA LİSE COĞRAFYA 10.SINIF KİTABI

ETKİNLİK SAYFA 58 YENİ BULMACA LİSE COĞRAFYA 10.SINIF KİTABI



KİTAPTAKİ BULMACA İYİ ÇIKMAMIŞ, YANLIŞ BASILMIŞ, DOĞRUSU BURADA


Yatay
3.Osmanlı devletinde ilk kapsamlı nüfus sayımı ASKER ve vergi yükümlülerini belirlemeye yöneliktir.
4.Dünya nüfusundaki 3. sıçrama SANAYİDEVRİMİ ile gerçekleşti.
8.Modern nüfus sayımlarının yapılmasının nedeni nüfusun NİTELİKlerini tespit etmektir
9.İnsanlık tarihi boyunca nüfus bakımından 3 büyük sıçrama yaşanmıştır, İlki yaklaşık 2 milyon yıl Önce insanların ALET YAPIMINI keşfetmesiyle başlamıştır.
10.Modem nüfus sayımlan ilk defa İSKANDİNAV ülkelerinde yapılmıştır
14.Özellikle 1750-1850 yılları arasında gerçekleşen, SANAYİ DEVRİMİ nüfus artışı kadar, nüfusun dağılışını ve demografik Özelliklerini de değiştirdi.
15.Ülkemizde nüfus sayımlarını yapan DİE'nün yeni adının kısaltması TÜİK
16.Bir toplumda beslenme, barınma ve sağlık sorunlarının çözülmesi sonucu çocuk Ölüm oranlarının düşmesi ve ortalama Ömrün uzaması nedeniyle nüfusun beklenenden fazla artması NÜFUS PATLAMASI
17.Belirli bir zamanda, belirli bir alanda yaşayan insan sayısı NÜFUS

Dikey
1.1748'de periyodik olarak modern nüfus sayımının başlandığı ilk ülke İSVEÇ
2.Osmanlı devletinde ilk kapsamlı nüfus sayımı İKİNCİ MAHMUT döneminde 1831 yılında yapılmıştır
5.Dünya nüfusundaki 2. sıçrama yaklaşık 10 bin yıl önce insanların YERLEŞİK hayata geçerek hayvanları evcilleştirmeleri ve tarımla uğraşmalarıyla gerçekleşmiştir.
6.Belirli bir zamanda, bir ülke sınırları içinde kişilere yönelik yapılan demografik, ekonomik, sosyal verilerin toplanması ve bu verilerin değerlendirilmesi işlemi NÜFUS SAYIMI
7.HIZLI nüfus artışı genellikle az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde gerçekleşmiştir.
9.Sanayi Devrimi ile birlikte en önemli nüfus artışı ve değişiminin gerçekleştiği kıta AVRUPA
11.Nüfus bilimi DEMOGRAFİ
12.GELİŞMİŞ ülkelerde nüfus artış hızı oldukça düşüktür.
13.Birleşmiş Milletler Nüfus Vakfı'nın kısaltması UNEPA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEMİN YAĞIŞA DÖNÜŞÜMÜ

NEMİN YAĞIŞA DÖNÜŞÜMÜ KONUYA BAŞLARKEN SAYFA 75 LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI 1.Her ortamda bulunan nem oranı aynı mıdır? Nemin fazla veya az olması ne gibi sonuçlar doğurur? 2.Yaşanılan ortamda ideal nem oranının ne kadar olduğunu araştırıp bu konuda sınıfa bilgi veriniz. Nem : Atmosfer içerisinde bulunan katı, sıvı ve gaz halindeki suyun tamamı atmosferdeki nemi oluşturur. Örneğin bulutlar küçük buz kristallerinden oluşur. Kendisine gelen bütün ışınları yansıttığı için beyaz görünür. En sıcak çöllerde bile bulunan nem kutuplarda da mevcuttur. Fakat miktarlarında önemli farklılıklar vardır. Atmosferdeki nem şu terimlerle ifade edilir: a.Mutlak Nem (var olan nem): 1 m³ havanın içinde o an var olan nem miktarının gram olarak ifadesidir. Nemin kaynağı; okyanuslar, denizler, göller, akarsular, kaynaklar, kar örtüsü, buzullar, nemli toprak ve canlılardır. Temmuz ayında Antalya, Ankara ve Van'da higrometre ile mutlak nem miktarını ölçtüğünüz taktirde hangisinde nem daha fazla olur?

PERFORMANS ÖDEVİ SAYFA 98 LİSE COĞRAFYA 10.SINIF KİTABI

PERFORMANS ÖDEVİ SAYFA 98 LİSE COĞRAFYA 10.SINIF KİTABI *Kervansaray nedir? Hangi amaçla kullanılmıştır? Ülkemizde nerelerde kervansaraylar vardır? Araştırınız. Kervansaray: İşlek ticaret yollan üzerinde, kervanların konaklamaları ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla yapılmış büyük hanlardır. Devlet veya hayırsever kişiler tarafından kurulan bu muhkem binalarda kervan ihtiyaçları ücretsiz karşılanırdı. Bunlar, bir şehir içinde olurlarsa, han adını alırdı. Antalya ve Alanya'dan (Alaiyye) başlayıp Isparta, Konya, Aksaray, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum gibi büyük merkezlerden geçerek İran ve Türkistan'a ulaşan doğu-batı istikametindeki yol üzerinde; Konya-Akşehir istikametinden İstanbul'a ve Batı Anadolu vadilerine ulaşan yol üzerinde; Konya, Ankara, Çankırı, Kastamonu, Durağan, Sinop istikametindeki ve Sivas, Tokat, Amasya, Merzifon, Samsun hattıyla Sinop'a ulaşan güney-kuzey ve Elbistan, Malatya, Diyarbakır üzerinden Irak'a giden yollar üzeri

DERS DIŞI ETKİNLİK SAYFA 128 DIŞ KUVVETLER KAVRAM HARİTASI LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI

DERS DIŞI ETKİNLİK SAYFA 128 DIŞ KUVVETLER KAVRAM HARİTASI LİSE COĞRAFYA 9.SINIF KİTABI Aşağıdaki kavramları uygun yerlere yazarak kavram haritasını tamamlayınız. Akarsu, dalgalar, rüzgârlar, barkan, kumullar, kaynak, falez, debi, rejim, rejimi düzensizdir, kanyon vadi, dolin, yatık yamaçlı vadi, akarsu yatağı, vadi, karstik şekiller, çentik vadi, boğaz vadi, sarkıt, dikit, polye, uvala.